• Vrijblijvende offerte
  • Advies aan huis
  • Volledig gepersonaliseerd

Het plaatsen van een spiegel als achterwand in de keuken is erg mooi, maar brengt (vooral achter de kookplaat) het risico van breuk met zich mee. Spiegelwanden zijn in principe niet gehard. Bij warmteverschillen is de kans op breuk dus erg groot. Deze kans is het grootst bij een gasfornuis en het kleinst bij koken met inductie. De kans op breuk kun je voorkomen door een 6 mm geharde glasplaat van 20 cm met siliconendruppels schuin tegen de spiegel te plaatsen op het moment dat je kookt. Dit wordt echter ervaren als erg omslachtig en als je het vergeet is er alsnog kans op breuk.

Vind je spiegel als achterwand voor je keuken toch erg mooi, maar wil je het risico op breuk niet nemen, dan zijn er alternatieven.

  1. Als je een spiegel wilt toepassen als achterwand dient eerst helder glas gehard te worden waarna dit verzilverd wordt. Echter bij het harden van glas kunnen er altijd kleine oppervlakte beschadigingen in het glas zitten (dit is inherent aan het product), die normaal bijna niet zichtbaar zijn maar bij het verzilveren dubbel zo goed opvallen. Helaas bieden wij zelf, als Keukenglas, dit alternatief niet aangezien wij hier slechte ervaringen mee hebben.
  2. Een ander alternatief is een glazen wand in een specifieke kleur. Een glazen achterwand spiegelt uiteraard niet zo als een achterwand die daadwerkelijk gemaakt is van een spiegel. Wel is het mogelijk om, afhankelijk van de kleurcombinatie die gekozen wordt, een gespoten glazen achterwand te laten lijken op een bronzen of zilveren spiegelwand.
  3. Witte glazen achterwand
Terug naar FAQ