• Vrijblijvende offerte
 • Advies aan huis
 • Volledig gepersonaliseerd

De Industriële stijl

De Industriële interieurstijl is geïnspireerd op de rauwe en onafgewerkte stijl van oude Industriële gebouwen, zoals fabrieken en lofts. Het is een populaire stijl die veel wordt gebruikt in stedelijke omgevingen, maar kan ook worden toegepast in een landelijke omgeving. Een Industriële keuken kenmerkt zich door het gebruik van ruwe, onbewerkte materialen zoals beton, staal en hout, en minimalistische meubels en decoraties. De kleuren zijn vaak neutraal, zoals zwart, wit en grijs, en er wordt veel aandacht besteed aan verlichting om een bijzondere sfeer te creëren. Een industrieel interieur is stoer en robuust, maar kan door het gebruik van contrasten en warme elementen ook gezelligheid en comfort uitstralen.

Kenmerken Industriële stijl

 • Robuuste, ruwe materialen
 • Neutrale kleuren met zwart als hoofdtoon
 • Functionele meubelen
 • Statement verlichting
 • Stoere decoraties

De kenmerken van de Industriële stijl

01 Robuuste, ruwe materialen

Een van de belangrijkste kenmerken van een industriële inrichting is het gebruik van robuuste en ruwe materialen. Materialen die vaak worden gebruikt zijn onder andere beton, staal, baksteen en hout. Deze materialen geven de ruimte een rauwe en onafgewerkte uitstraling en kunnen een gevoel van authenticiteit en Industriële geschiedenis oproepen.

Beton is een populair materiaal binnen een industrieel interieur. Het wordt vaak gebruikt voor vloeren, muren en zelfs als werkblad in de keuken. Beton is duurzaam en gemakkelijk te onderhouden, en kan worden gecombineerd met andere materialen zoals hout en staal voor een interessant contrast.

Staal is ook een veelgebruikt materiaal in de Industriële keuken. Het kan worden gebruikt voor meubels, verlichting en accessoires. Vaak wordt het onbewerkt of met een roestige uitstraling gebruikt om een stoere en Industriële sfeer te creëren. Stalen meubels en accessoires zijn vaak functioneel en minimalistisch, met strakke lijnen en een industrieel ontwerp.

02 Neutrale kleuren met zwart als hoofdtoon

Wat betreft kleuren binnen de keuken zie je veel neutrale kleuren, met zwart als hoofdtoon. Andere veelgebruikte kleuren zijn wit, grijs en bruin. Deze kleuren geven de ruimte een minimalistische en stoere uitstraling, en vormen een rustige basis voor de ruwe materialen en Industriële details.

Zwart is een populaire kleur binnen deze interieurstijl. Het kan worden gebruikt voor muren, meubels en accessoires en geeft de ruimte een strakke en minimalistische uitstraling. Zo zie je tegenwoordig veel glazen deuren met een mat zwarte kast eromheen. Zwart kan ook worden gecombineerd met andere kleuren zoals grijs, wit en houttinten voor een interessant contrast.

Grijs is een andere veelgebruikte kleur in de Industriële inrichting. Het kan variëren van lichtgrijs tot donkergrijs. Grijs is een neutrale kleur die goed combineert met andere kleuren en materialen, en kan een rustige en kalmerende sfeer creëren in de ruimte.

03 Functionele meubelen

Functionele meubelen zijn een belangrijk onderdeel van de Industriële keuken. Het ontwerp van Industriële meubels is gericht op het praktische gebruik ervan, en ze hebben vaak een minimalistische uitstraling. Meubels zijn vaak gemaakt van robuuste en duurzame materialen zoals metaal, hout en leer. Deze materialen zijn niet alleen sterk en stevig, maar geven de meubels ook een stoere en Industriële uitstraling.

De functionele meubelen in de Industriële interieurstijl zijn vaak multifunctioneel. Zo kan een eenvoudige metalen kist dienen als bijzettafel, maar ook als bijvoorbeeld opbergplek voor dekens en kussens. Een oude houten pallet kan worden omgetoverd tot een salontafel of bankje. Meubelen met meerdere functies passen perfect bij deze interieurstijl.

Meubelen in de Industriële inrichting zijn vaak gemakkelijk aan te passen aan de behoeften van de gebruiker. Zo kunnen metalen rekken en kasten op verschillende manieren worden gecombineerd en aangepast aan de beschikbare ruimte. Dit zorgt niet alleen voor een praktische oplossing, maar geeft ook de mogelijkheid om te spelen met de indeling en uitstraling van de ruimte.

04 Statement verlichting

Statement verlichting is een belangrijk element binnen de industriële keuken. Deze verlichting is vaak groot, opvallend en heeft een robuust karakter. De verlichting kan variëren van hanglampen en wandlampen tot staande lampen en tafellampen. Het ontwerp van de verlichting is geïnspireerd op de Industriële omgeving, en er wordt veel gebruik gemaakt van metaal, glas en andere ruwe materialen.

De statement verlichting is vaak functioneel en gericht op het verlichten van de ruimte. Verlichting wordt niet alleen gebruikt als decoratie, maar ook om een ruimte goed te verlichten en de juiste sfeer te creëren. Door gebruik te maken van grote, opvallende lampen, kan de verlichting een echte eyecatcher zijn en bijdragen aan de stoere, Industriële uitstraling van de ruimte.

Daarnaast kan statement verlichting in de Industriële inrichting ook worden gebruikt om verschillende functies in de ruimte te benadrukken. Zo kan een grote hanglamp boven de eettafel niet alleen dienen als functionele verlichting, maar ook als een opvallend element in de ruimte. Het gebruik van statement verlichting biedt de mogelijkheid om te spelen met de indeling van de ruimte en de sfeer die wordt gecreëerd.

05 Stoere decoraties

Stoere decoraties zijn onmisbaar in een industriële keuken. De decoraties zijn vaak geïnspireerd op de Industriële omgeving, en worden gebruikt om de stoere en robuuste uitstraling van de ruimte te versterken. Vaak worden materialen zoals metaal, hout en leer gebruikt in de decoraties.

Een populair decoratie-item in de Industriële interieurstijl is de vintage poster. Deze posters hebben vaak afbeeldingen van oude reclames, bedrijven of steden en kunnen een nostalgisch gevoel oproepen. Andere populaire decoraties zijn bijvoorbeeld oude gereedschappen, vintage camera’s, oude klokken, en Industriële meubels zoals tandwielen en kettingen.

Naast deze items kunnen ook kunstwerken en foto’s worden gebruikt als stoere decoraties in een Industrieel interieur. Deze kunstwerken kunnen bijvoorbeeld een ruwe, grafische uitstraling hebben, of een abstracte weergave zijn van de Industriële omgeving. Het toevoegen van deze stoere decoraties aan de ruimte zorgt voor meer persoonlijkheid en karakter, en maakt de Industriële uitstraling van de ruimte compleet.

Meer inspiratie opdoen?

Meer inspiratie opdoen?

Benieuwd wat er allemaal mogelijk is en meer inspiratie opdoen? Vraag ons inspiratiemagazine aan boordevol trendy achterwanden!

 • 48 Pagina’s vol inspiratie

  48 Pagina’s vol inspiratie

 • Nieuwste trends

  Nieuwste trends

 • Geheel kosteloos

  Geheel kosteloos

Inspiratiemagazine aanvragen

Keukenglas X Industriële stijl

Zowel een glazen keuken spatwand en een aluminium keuken spatplaat kunnen goed passen in een Industrieel interieur. Het gebruik van moderne materialen, zoals glas en aluminium, kan een mooi contrast vormen met de robuuste en ruwe elementen binnen de industriële keuken.

Een glazen keuken achterwand zorgt voor een strakke en moderne uitstraling. Door het gebruik van glas krijgt de keuken een open en ruimtelijk gevoel, terwijl het tegelijkertijd zorgt voor een strakke afwerking. Dit past goed in een Industriële keuken waar minimalisme en functionaliteit centraal staan.

Een aluminium keuken achterwand kan daarentegen juist goed passen bij de ruwe, Industriële uitstraling van de ruimte. Het gebruik van aluminium past goed bij de stoere uitstraling van een Industriële keuken en kan ook een moderne touch toevoegen. Het materiaal is bovendien duurzaam en functioneel, wat goed past bij de Industriële interieurstijl waarin functionaliteit centraal staat.

Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een fotoprint van een bakstenen muur, alleen met de voordelen van glas of aluminium!