• Vrijblijvende offerte
 • Advies aan huis
 • Volledig gepersonaliseerd

Ons aanbod aan glazen keuken spatwanden

Een glazen keuken spatwand is een originele en duurzame manier om je keuken een strakke en luxueuze uitstraling te geven. Wandbeglazing in keukens is een keukentrend die sterk in opkomst is. Dat is niet vreemd, gezien de vele voordelen die een glazen spatwand in een keuken te bieden heeft.

Voordelen keuken spatwand van glas

 • Hoge tempraturen

  Hoge tempraturen

  Een glazen keuken spatwand is bestand tegen hoge temperaturen.
 • Visueel groter

  Visueel groter

  Een glazen keuken spatwand maakt je keuken visueel groter. Glas heeft namelijk de eigenschap dat het licht reflecteert en niet absorbeert. Hierdoor wordt een vertrek veel lichter en ruimtelijker.
 • Eenvoudig te reinigen

  Eenvoudig te reinigen

  Een glazen spatwand in de keuken is gemakkelijk schoon te maken. Het is een glad oppervlak en bestaat meestal uit één geheel (afhankelijk van de grootte van de glasplaat).
 • Zeer hygiënisch

  Zeer hygiënisch

  Hierdoor heeft een glazen spatwand dus geen voegen. Dit is makkelijk te poetsen en dus zeer hygiënisch.
 • In alle kleuren leverbaar

  In alle kleuren leverbaar

  Doordat de glazen spatwand in vrijwel alle kleuren leverbaar is, kun je precies die kleur kiezen die je wilt. Kies je voor een kleur die past bij de kleurstelling van je keuken of ga je gewaagd voor een fellere kleur? Alles is mogelijk voor je keukenmuur.
 • Blikvanger!

  Blikvanger!

  Een glazen keuken spatwand is een geweldige blikvanger in je keuken. Een mooie keuken achterwand maakt een keuken echt af!

Onze prijzen zijn standaard inclusief:

 • Inmeten (geen risico voor u)
 • Kleurbepaling op locatie
 • Plaatsing

Prijs glasplaat keuken

Voordat je een besluit neemt of je een keuken spatwand van glas wilt, zul je eerst willen weten welke kosten dit met zich meebrengt. Je kunt bij ons vrijblijvend een offerte voor een glazen keukenachterwand aanvragen, zodat je van te voren precies weet waar je aan toe bent. Offerte aanvragen. Wat de precieze kosten zijn voor jouw achterwand is afhankelijk van verschillende factoren, zoals:

 • Afmeting van de plaat en het aantal platen
 • Kleur of afbeelding
 • Aantal strekkende meters slijpwerk
 • Aantal stopcontacten
 • De ondergrond waar de plaat op verlijmd moet worden
 • Woonplaats van de klant
 • Eventuele overige bewerkingen
Offerte aanvragen

Glazen spatwand

De spatwand van je keuken wordt gemaakt uit glas van hoge kwaliteit

Al onze spatwanden in glas worden gemaakt uit gehard glas (tenzij anders afgesproken werd). Ze kunnen bij alle soorten kookplaten als achterwand gebruikt worden. In normaal glas kunnen door verschillen in spanning (voornamelijk bij het kookgedeelte) makkelijk barsten komen. Gehard glas daarentegen is bestand tegen hitte (tot ongeveer 220 graden Celsius) en vijf keer sterker dan normaal glas. Dit maakt het bijzonder geschikt om te gebruiken als spatwand in de keuken. Achter het fornuis is sterke beglazing immers van fundamenteel belang.

Verschillende glassoorten als achterwand

Doorgaans gebruiken wij kristalglas voor keukenachterwanden. Dit type glas wordt gekenmerkt door zijn helderheid en zuiverheid, wat de kleur ten goede komt. Normaal glas (=floatglas) heeft van nature een groene schijn, wat de door jou gekozen kleur wat kan vertekenen. Indien je dit wenst kunnen we, echter na overleg, ook een andere glassoort gebruiken zoals: floatglas, enkel figuurglas of spiegelglas.

Kleurkeuze van je spatwand

Het is belangrijk dat je de juiste kleur kiest voor je glazen spatwand. Bepaalde kleuren kunnen bepaalde gevoelens oproepen en het is belangrijk hier vooraf goed over na te denken. Bovendien speelt ook de rest van het interieur een rol bij de kleurkeuze van je keuken.

Voor keukenachterwanden zijn er op het vlak van kleur tal van mogelijkheden. Je kunt kiezen uit maar liefst 30.000 kleuren. Wij helpen je als specialisten in kleurstyling graag bij het maken van de juiste keuze! Wanneer we bij jou thuis alles komen opmeten brengen we kleurstalen mee, zodat je makkelijk de juiste keuze kunt maken.

Combinatie glas met andere materialen

Je vindt een glazen spatwand in de keuken heel mooi, maar je wilt liever niet te veel glas? Geen probleem! Je kan glas combineren met verschillende andere materialen. Regelmatig kiezen onze klanten voor mozaïek op hun keukenmuur in combinatie met glas achter het fornuis, of roestvrij staal (rvs) gecombineerd met een glasplaat. Goed om te weten: met metallic glas kunnen we een RVS look nabootsen!

Levertijd van de glazen spatwand

Wanneer we bij jou thuis de glazen spatwand opgemeten hebben moet je rekenen op een levertijd van 4 tot 6 weken vooraleer wij de achterwand in de keuken komen plaatsen. Indien je meer informatie wenst over onze werkwijze verwijzen wij je graag door naar werkwijze glazen keukenwand.

Glazen spatwanden België

Wij leveren en plaatsen spatwanden in geheel België! Voor meer informatie kan je een kijkje nemen op glazen spatwanden in België.

Keuken veranderen? Pas de achterwand van je keuken aan!

Heb je net een nieuwe woning en wil je de bestaande keuken graag veranderen? Of heeft je oude keuken nood aan wat opfrissing? Met slechts een kleine ingreep kan je al veel resultaat bereiken. Met een nieuwe spatwand zal jouw oude keuken er op slag helemaal anders uitzien. Wij staan je graag bij met advies!

Glazen spatwand volgens jouw wensen!

Omdat onze glazen achterwanden op maat gemaakt worden kunnen we makkelijk rekening houden met bijvoorbeeld stopcontacten, dampkap, keukenkasten of andere keukenattributen. De samenstelling van je glazen spatwand bepaal je volledig zelf, in de kleur die jij wenst!

Prijs van een achterwand in de keuken

Uiteraard wil je graag vooraf weten wat een spatwand in glas kost vooraleer je een beslissing neemt. Wij maken graag vrijblijvend een offerte voor je op, zo weet je exact wat je mag verwachten. Offerte aanvragen

Keukenglas

Ons zelfstandig glasbedrijf Keukenglas is gevestigd in Eindhoven en marktleider op het vlak van glazen spatwanden voor de keuken. Wij plaatsen glazen spatwanden in heel Nederland en België. Voor de levering en plaatsing van je achterwand werken we nauw samen met diverse keukenbedrijven uit het hele land. Uiteraard is het ook mogelijk om je spatwand rechtstreeks bij ons te bestellen.