• Vrijblijvende offerte
 • Advies aan huis
 • Volledig gepersonaliseerd

De Bohemian stijl

De Bohemian interieurstijl is een unieke en artistieke stijl die geïnspireerd is op de levensstijl van nomadische reizigers en kunstenaars. Deze stijl staat bekend om zijn eclectische mix van kleuren, patronen en texturen, waardoor elk interieur uniek en persoonlijk wordt. Een Bohemian interieur is niet bang om buiten de lijntjes te kleuren en biedt een perfecte mix van comfort, creativiteit en individualiteit. Het is een populaire interieurstijl die steeds meer mensen aanspreekt vanwege zijn warme en uitnodigende sfeer. Als je op zoek bent naar een stijl die je persoonlijkheid weerspiegelt en die je de vrijheid geeft om creatief te zijn, dan is Bohemian Chic zeker iets voor jou.

Kenmerken Bohemian stijl

 • Kleurrijke en opvallende prints
 • Verschillende texturen
 • Vintage en tweedehands spullen
 • Kunst en ambachten
 • Planten en natuurlijke elementen
 • Comfortabele en ontspannen sfeer

De kenmerken van de Bohemian stijl

01 Kleurrijke en opvallende prints

Een Bohemian interieur wordt gekenmerkt door het gebruik van kleurrijke en opvallende prints. In deze stijl is het niet ongebruikelijk om verschillende prints en patronen te combineren, waardoor een eclectische en persoonlijke uitstraling ontstaat. Bloemenprints, paisley en geometrische vormen zijn enkele voorbeelden van prints die veelvuldig voorkomen in deze interieurstijl.

Het gebruik van kleurrijke en opvallende prints in de Boho stijl creëert een levendige en energieke sfeer in de ruimte. De prints worden vaak gecombineerd met heldere kleuren, zoals fuchsia, oranje, geel en turkoois, die het gevoel van vrijheid en avontuur versterken.

Een Bohemian interieur biedt volop ruimte voor creativiteit en zelfexpressie. Er zijn talloze manieren om prints en patronen te gebruiken om de persoonlijkheid van de ruimte te benadrukken. Een populaire manier is bijvoorbeeld het gebruik van een mix van verschillende kussens en dekens met contrasterende prints en kleuren. Dit geeft een speels gevoel aan de ruimte en zorgt voor een uitnodigende en gezellige sfeer.

02 Verschillende texturen

Verschillende texturen geeft de ruimte een warme en uitnodigende uitstraling. Door het combineren van natuurlijke materialen, zoals hout, leer, wol, katoen en zijde, ontstaat er een rijke textuur in de ruimte. Een mix van texturen kan bijvoorbeeld worden bereikt door het combineren van een zachte wollen plaid met een leren fauteuil en een juten vloerkleed.

Door gebruik te maken van verschillende texturen kan een Bohemian interieur een gevoel van diepte en complexiteit geven. Een houten salontafel met een ruw oppervlak kan bijvoorbeeld worden gecombineerd met een zacht geweven tapijt en een fluwelen bank, wat zorgt voor een gevarieerde textuur. Het gebruik van verschillende texturen zorgt voor een unieke en persoonlijke uitstraling van de ruimte.

De Boho stijl nodigt uit om materialen op onverwachte manieren te gebruiken en te combineren. Door bijvoorbeeld een vintage sprei te gebruiken als tafelkleed, of door rotan stoelen te combineren met een fluwelen bank, ontstaat er een speels gevoel in de ruimte. Door te experimenteren met verschillende texturen kan een Boho interieur de persoonlijkheid en creativiteit van de bewoners weerspiegelen.

03 Vintage en tweedehands meubels

Vintage en tweedehands meubels zijn een belangrijk kenmerk van een Bohemian interieur. Door het gebruik van deze meubelstukken ontstaat er een persoonlijke en eclectische uitstraling in de ruimte. Een Boho interieur is dan ook de perfecte stijl voor mensen die houden van unieke en persoonlijke items in hun interieur.

Daarnaast kunnen deze meubels bijdragen aan een duurzame levensstijl. In plaats van het kopen van nieuwe, op maat gemaakte meubels, kan het hergebruiken van oude meubels zorgen voor minder afval en het verlengen van de levensduur van het product. Bovendien hebben deze meubelstukken vaak al een geschiedenis en karakter, wat bijdraagt aan de persoonlijkheid van de ruimte.

Ze passen perfect bij Bohemian Chic omdat ze een nonchalante en ontspannen sfeer creëren. Door verschillende meubelstukken te combineren, van verschillende tijdperken en stijlen, kan een uniek en persoonlijk interieur worden gecreëerd. Zo kan een vintage leren bank prima  worden gecombineerd met een antiek Perzisch tapijt en een moderne fauteuil.

04 Kunst en ambachten

Kunst en ambachten zijn een belangrijk onderdeel van Bohemian Chic. Door gebruik te maken van ambachtelijke objecten en unieke kunstwerken, wordt er persoonlijkheid en authenticiteit aan de ruimte toegevoegd. Ambachten kunnen variëren van handgeweven tapijten tot handgemaakte keramiek en van gehaakte spreien tot macramé wanddecoratie.

Kunst en ambachten spelen een belangrijke rol in het creëren van een unieke en persoonlijke sfeer in de ruimte. Door bijvoorbeeld een muur te decoreren met handgemaakte kunst of een opvallend kunstwerk op te hangen, kan er een unieke sfeer worden gecreëerd die de persoonlijkheid van de bewoners weerspiegelt. Kunst en ambachten kunnen ook worden gebruikt om kleur toe te voegen aan de ruimte en om een ​​mooi contrast te creëren met de rest van de inrichting.

Ze worden vaak gebruikt om het Bohemian interieur een wereldse en etnische uitstraling te geven. Reis jij veel en neem je overal een mooi interieur object mee? Door al deze culturele objecten te combineren, kan er een Bohemian sfeer worden gecreëerd die warm, gastvrij en uitnodigend is.

05 Planten en natuurlijke elementen

Planten en natuurlijke elementen zijn onmisbaar in een Boho interieur. Het gebruik van planten zorgt voor een groene en natuurlijke sfeer in de ruimte en draagt ​​bij aan een gezonde leefomgeving. Natuurlijke elementen, zoals hout, rotan en jute, gedroogde bloemen, schelpen en stenen geven een warme en uitnodigende sfeer en creëren een verbinding met de natuur.

In een Bohemian interieur worden planten en natuurlijke elementen op verschillende manieren toegepast. Planten worden vaak gebruikt als decoratie op kasten, tafels en in hangende potten. Planten met grote bladeren zijn populair omdat ze een jungle-achtige sfeer creëren. Naast planten zijn ook bloemen en takken van natuurlijke materialen, zoals gedroogde bloemen, populair. Natuurlijke materialen worden gebruikt voor meubels, vloerkleden en accessoires, zoals manden en lampenkappen.

Planten en natuurlijke elementen dragen bij aan de ontspannen sfeer in een Bohemian interieur. Het gebruik van natuurlijke materialen zorgt voor een gevoel van rust en balans in de ruimte. Planten hebben een kalmerend effect en dragen bij aan een gezonde leefomgeving door de lucht te zuiveren en de luchtvochtigheid te reguleren. Bovendien zijn ze decoratief en geven ze kleur aan de ruimte. In een Boho interieur worden planten en natuurlijke elementen gebruikt om een ​​rustige, natuurlijke sfeer te creëren die de bewoners in contact brengt met de natuur.

06 Comfortabele en ontspannen sfeer

In deBoho stijl draait alles om het creëren van een warme, uitnodigende en ontspannen sfeer. Dit wordt bereikt door het gebruik van zachte stoffen, kussens en dekens, en meubels die uitnodigen om in te loungen.

Een Bohemian interieur is vaak gevuld met comfortabele stoelen, banken en zitkussens. Meubels zijn vaak uitgevoerd in zachte stoffen, zoals velvet, suède en katoen, die een gezellige en warme sfeer creëren. Kussens, dekens en plaids zijn ook onmisbaar in een Bohemian interieur. Deze worden vaak uitgevoerd in natuurlijke materialen, zoals wol, katoen en linnen, en in opvallende prints en kleuren om een ​​gezellige en speelse sfeer te creëren.

Alles draait om ontspanning en rust. Dit wordt gecreëerd door het gebruik van natuurlijke materialen, zachte stoffen en decoratieve elementen, zoals kaarsen en verlichting. Het doel is om een ​​ruimte te creëren waarin bewoners zich op hun gemak voelen en kunnen ontspannen. Een Boho interieur is dan ook de perfecte plek om tot rust te komen na een lange dag, te genieten van een goed boek of gewoon lekker te ontspannen in de fijne sfeer van de ruimte.

Meer inspiratie opdoen?

Meer inspiratie opdoen?

Benieuwd wat er allemaal mogelijk is en meer inspiratie opdoen? Vraag ons inspiratiemagazine aan boordevol trendy achterwanden!

 • 48 Pagina’s vol inspiratie

  48 Pagina’s vol inspiratie

 • Nieuwste trends

  Nieuwste trends

 • Geheel kosteloos

  Geheel kosteloos

Inspiratiemagazine aanvragen

Keukenglas X Bohemianstijl

De Bohemian stijl is natuurlijk ook door te trekken naar de keuken. Een keuken achterwand speelt daarom een belangrijke rol spelen bij het creëren van een Bohemian interieur. Een keuken achterwand is een uitstekende manier om kleur en textuur toe te voegen aan de keukenruimte.

Om deze Bohemian stijl te creëren, kun je kiezen voor verschillende patronen in verschillende (felle) kleuren. Een tegelpatroon met een Marokkaanse of Mexicaanse invloed zijn een goede keuze voor een Bohemian mian keuken achterwand.

Een glazen keuken spatwand is een perfecte keuze voor wie een strakke en moderne uitstraling wil combineren met de Bohemian stijl. Een aluminium keuken spatplaat kan ook een goede keuze zijn voor een Bohemian interieur. Aluminium geeft een stoere uitstraling.

Natuurlijk kun je ook jouw eigen persoonlijke foto gebruiken als print op een glazen of aluminium achterwand. Wellicht heb je een foto in Bohemian stijl? Dit maakt jouw keuken nóg persoonlijker!