Offerte aanvragen
  • Vrijblijvende offerte
  • Advies aan huis
  • Achteraf betalen
Erg goed 69 beoordelingen
8.2

Kan een spiegel ook gebruikt worden als achterwand voor mijn keuken?

Een spiegel als spatwand in de keuken is bijzonder mooi, maar de kans bestaat dat deze breekt (vooral achter de kookplaat). In principe zijn spiegelwanden immers niet gehard, waardoor de kans reëel is dat ze bij schommelingen in temperatuur breken. Vooral bij een gasfornuis komt dit regelmatig voor, bij een inductiekookplaat is de kans kleiner. Je kan de kans op breuken vermijden door een 6 mm geharde glasplaat van 20 cm door middel van siliconendruppels schuin tegen de spiegel te plaatsen wanneer je kookt. De meeste mensen vinden dit echter nogal omslachtig, en bovendien bestaat de kans dat de spiegel breekt als je het een keertje vergeet.

Er zijn echter een aantal alternatieven mogelijk als je breuken wilt vermijden, maar toch graag een spiegel als achterwand in je keuken hebt.

  1. Indien je een spiegel als achterwand wenst te kan je helder glas gebruiken dat eerst gehard wordt en daarna verzilverd. Bij het harden van het glas is het echter mogelijk dat er kleine beschadigingen in het glas komen (dit is eigen aan het product). In normale omstandigheden is dit met het blote oog bijna niet zichtbaar, maar door het verzilveren valt dit eens zo hard op. Helaas bieden wij, als Keukenglas, dit alternatief niet aangezien wij hier slechte ervaringen mee hebben.
  2. Als alternatief kan je kiezen voor een glazen wand in een bepaalde kleur. Dit zal vanzelfsprekend wel iets minder spiegelen dan een echte spiegel, maar afhankelijk van de kleuren die je kiest, is het wel mogelijk om een gespoten achterwand in glas het uitzicht te geven van een bronzen of zilverkleurige spiegelwand.

Witte glazen achterwand

Terug naar FAQ

Vraag een offerte aan voor een glazen achtervand voor jouw keuken

Offerte aanvragen