Offerte aanvragen
  • Vrijblijvende offerte
  • Advies aan huis
  • Achteraf betalen
Erg goed 69 beoordelingen
8.2

Een glazen wand: mogelijkheden en voordelen

Je kan glas op tal van manieren toepassen in je interieur. Steeds vaker kiezen mensen voor glazen wandbekleding in allerlei kleuren. Vooral in keukens, badkamers en toiletten is het bekleden van muren met glas een opkomende trend. Doorgaans is het vrij eenvoudig om glas te bevestigen tegen de bestaande tegels of bepleistering. Wanden bekleed met glas zien er heel luxueus uit en zijn bovendien ook nog eens makkelijk te onderhouden.

Waarom een glazen wand?

Behalve dat het mooi en strak is heeft glas ook het grote voordeel dat het de ruimte optisch vergroot. De spiegeling en reflectie van het glas laten de ruimte visueel groter lijken dan ze in werkelijkheid is, wat vooral bij kleine kamers, zoals het toilet, de badkamer of de keuken, een groot voordeel is.

Daarenboven is een wand in glas een stijlvol, hygiënisch en onderhoudsvriendelijk alternatief voor bijvoorbeeld tegels. Een glazen wand heeft geen voegen, dus ook geen vuiligheid tussen de voegen. Het resultaat is een mooie muur, die ook nog eens makkelijker schoon te maken en te houden is. Behalve hygiënisch is het dus ook heel praktisch.

Tot slot is het grote pluspunt van glas natuurlijk de sterkte. Om muren te bekleden gebruiken we (doorgaans) gehard glas, wat enorm sterk is.

Glazen wanden in alle kleuren

Tegenover andere mogelijke wandbekleding, zoals rvs, tegels of schilderwerk, heeft glas heel wat voordelen. Bovendien kan je een glazen wand in ongeveer alle kleuren krijgen, zodat je exact die kleur kan kiezen die perfect bij je interieur past.

Gespecialiseerd in glazen wanden

Keukenglas is gespecialiseerd in glazen wanden. Vooral glazen wanden voor keukens en glazen wanden voor badkamers zijn onze specialiteit, maar ook in andere kamers van het huis kunnen we glas plaatsen als je dit wilt. Contacteer ons per mail of bel naar 003140-3030900 voor meer informatie over de mogelijkheden.

l-vormige keuken lichtblauw glas achterwand

Terug naar FAQ

Vraag een offerte aan voor een glazen achtervand voor jouw keuken

Offerte aanvragen