• Vrijblijvende offerte
  • Advies aan huis
  • Volledig gepersonaliseerd

De toepassingen van glas in interieur zijn legio. Een opkomende trend zijn glazen wanden en dan wel in de vorm van glazen wandbekleding in allerlei kleuren. Vooral in keukens, badkamers en toiletten worden steeds vaker muren bekleed met glas. Het glas kan meestal makkelijk over het bestaande tegel- of stucwerk heen worden geplaatst. Bekleding van wanden met glas geeft een luxueuze uitstraling en is bovendien erg onderhoudsvriendelijk.

Waarom een glazen wand?

Glazen wand bekleding is niet alleen mooi en superstrak, maar zorgt ook voor een optische vergroting van de ruimte. Door de spiegeling en de reflecterende eigenschappen van het glas lijkt de ruimte visueel groter. Vooral bij kleine ruimtes, als een toilet, badkamer of keuken kan dit een groot voordeel zijn.

Een glazen wand is bovendien onderhoudsvriendelijk en hygiënisch. Het is een goed en stijlvol alternatief voor bijvoorbeeld tegelwerk. Als je kiest voor een glazen wand dan heb je geen voegen en kan er geen vuil tussen de voegen gaan zitten. De muur ziet er daardoor mooier uit en is veel makkelijker schoon te maken en te houden. Los van het hygiënische aspect is dit natuurlijk erg praktisch.

Tot slot is de sterkte van het glas een groot pluspunt. Glas dat wordt gebruikt voor de bekleding van wanden is (meestal) gehard en daardoor supersterk.

Glazen wanden in alle kleuren

Een glazen wand heeft dus vele voordelen ten opzichte van andere soorten wandbekleding als tegelwerk, rvs of gewoon schilderwerk. Daarnaast is een glazen wand te verkrijgen in praktisch alle kleuren. Op deze manier kan precies die kleur gekozen worden die perfect past bij het interieur.

Gespecialiseerd in glazen wanden

Keukenglas is gespecialiseerd in glazen wanden, specifiek glazen wanden voor keukens en glazen wanden voor badkamers. Ook voor andere ruimtes in uw huis zijn er mogelijkheden om glas tegen de muur te plaatsen. Vraag gerust naar de mogelijkheden. Je kunt contact met ons opnemen per mail of bellen naar 040-3030900.

 

Terug naar FAQ