• Vrijblijvende offerte
  • Advies aan huis
  • Volledig gepersonaliseerd

In 5 stappen jouw keuken achterwand plaatsen

Zo plaatsen wij een keuken spatwand

Een keuken achterwand is een vrij eenvoudige manier om de uitstraling van een keuken een volledige make over te geven. Naast de visuele voordelen brengt een keuken achterwand ook vele functionele voordelen met zich mee. Een achterwand beschermt namelijk de keukenwand tegen beschadigingen, is hittebestendig en erg eenvoudig hygiënisch te houden. Bij Keukenglas zijn we specialist in het plaatsen van glazen, aluminium en magnetische achterwanden volledig op maat gemaakt. Een vraag die we hier vaak bij krijgen is: Hoe gaat het proces van het plaatsen van een keuken achterwand in zijn werking? In deze blog gaan we je daar alles over vertellen. Lees dus snel verder!

 

Jouw nieuwe achterwand plaatsen in 5 stappen

Nadat je genoeg inspiratie hebt opgedaan en een keuze hebt gemaakt voor een geweldige achterwand die volledig past bij jouw interieur komen wij hem persoonlijk voor jouw inmeten. Hierbij zorgen we ervoor dat de achterwand op de millimeter nauwkeurig wordt afgemeten en de stopcontacten erin worden verwerkt. Mocht je een nieuwe keuken hebben dan is het erg belangrijk dat deze 100% klaar is. Het glas kan namelijk niet van formaat worden gewijzigd wanneer het gemaakt is. Wanneer de keuken achterwand volledig is ingemeten wordt de wand besteld en komen wij terug om hem te plaatsen. Dit gebeurt meestal in +- 4 weken. Het plaatsen van de achterwand doen we in de volgende 5 stappen:

 

1. Na meten van de keuken spatwand

De eerste stap die we gaan uitvoeren is het na meten van de achterwand. We meten de glazen, aluminium of magnetische achterwand op en meten nogmaals de keuken achterwand op. Zo weten we voordat we verder gaan 100% zeker dat de achterwand perfect gaat passen.

 

2. Verwijderen van eventuele elektra

Na het na meten gaan we ervoor zorgen dat de keuken wand helemaal kaal is en alle elektra wordt verwijderd. Denk hierbij aan stopcontacten en dimmers. Deze worden met beleid verwijderd zodat de ingemeten achterwand perfect kan worden geplaatst.

 

3. Keuken achterwand plaatsen

Zodra de keukenmuur helemaal gereed is, kunnen we de achterwand uit onze keukenglas bus halen. Vervolgens plaatsen we de keuken achterwand op een veilige locatie in de keuken. Nadat deze stevig en stabiel staat, brengen we een gelijkmatige laag lijm aan op de achterkant van de keuken achterwand. Zodra de lijm gelijkmatig is verdeeld, is het tijd om actie te ondernemen. We tillen de achterwand naar de juiste positie langs de keukenmuur, aligneren hem nauwkeurig en drukken hem stevig tegen de muur.

 

4. Afwerken

Nadat de achterwand is geplaatst, zijn er nog een paar stappen die nodig zijn voor een perfect eindresultaat. We beginnen met het opnieuw installeren van de elektrische aansluitingen. Eventuele stopcontacten en dimmers worden zorgvuldig gemonteerd op hun plaats. Vervolgens wordt de keuken spatwand afgekit in een kleur naar jouw voorkeur, zodat alles naadloos op elkaar aansluit.

5.  Reinigen en opleveren!

De laatste stap bij het plaatsen van jouw keuken achterwand is het reinigen en afleveren van de wand. We maken gebruik van onze speciale keukenglas reiniger om jouw achterwand grondig te reinigen en ervoor te zorgen dat deze perfect glanst! Daarna leggen we je uit hoe je de keuken achterwand het gemakkelijkst kunt onderhouden met onze reiniger, zodat hij langdurig zijn pracht behoudt. Tot slot willen we je hartelijk bedanken voor de samenwerking!

 

Niet voor niets nummer 1 in keuken spatwanden!

Door deze gestructureerde werkwijze zorgen we ervoor dat elke achterwand perfect wordt geplaatst! Uiteraard kan de werkwijze afwijken bij bijzondere projecten. Ben je benieuwd naar de mogelijkheden in keuken achter wanden vraag dan direct een vrijblijvende offerte aan! Eerst nog even meer inspiratie op doen? Vraag dan ons gratis inspiratieboek aan.

Zo plaatsen wij een keuken achterwand