• Vrijblijvende offerte
  • Advies aan huis
  • Volledig gepersonaliseerd

Inmeten van jouw keuken spatwand

Een keuken spatwand kan de uitstraling van je keuken aanzienlijk veranderen en verbeteren. Of je nu op zoek bent naar een vleugje moderne elegantie of een opvallend statement wilt maken, het inmeten van jouw keuken spatwand is een essentiële stap om ervoor te zorgen dat het perfect bij je keuken past. Keukenglas biedt twee handige opties voor het inmeten: volledige ontzorging bij grote wanden of zelf inmeten van kleine wanden achter het fornuis.

 

Optie 1: Volledige ontzorging door Keukenglas (grote wanden)

Bij Keukenglas begrijpen we dat precisie en vakmanschap cruciaal zijn bij het creëren van een perfect passende keuken spatwand. Daarom bieden we onze klanten de optie van volledige ontzorging. Wij nemen zo veel mogelijk uit handen, Keukenglas ontzorgt van A tot Z!

Wanneer je kiest voor volledige ontzorging, hoef je je nergens zorgen over te maken. We vertellen je graag hoe we dat voor je doen:

 

1. Inspiratie opdoen

Allereerst is het natuurlijk belangrijk dat jij een keuze maakt in wat je ongeveer (of precies) wilt, maar ook hier helpen we je graag mee! Ben je jezelf nog aan het oriënteren naar de mogelijkheden? Dan kan ons inspiratiemagazine je daarbij helpen. Ga jij voor één van de 30.000 kleuren op de wand? Dan kun je ook nog kiezen voor een lak, mat of metallic afwerking! Of heb je liever een mooie afbeelding of motief om naar te kijken? Dat kan ook. We werken vaak met Shutterstock. Voor een goede afbeelding kun je bij hen op de website een kijkje nemen! Het DPI van de foto moet 300 of hoger zijn (deze informatie vind je bij de foto op Shutterstock), zodat de foto mooi scherp op je spatwand staat. Een eigen foto is ook mogelijk. Wel is het van belang dat deze ook een DPI van 300 of hoger heeft. Vaak komt dit het beste uit als het een professionele foto is of als deze is gemaakt met een spiegelreflexcamera.

 

2. Aanvraag indienen

Na het doorbladeren van ons magazine kunnen wij ons voorstellen dat je wellicht nog vragen hebt of al interesse hebt in een vrijblijvende offerte. Je kunt bij ons terecht voor al je vragen. Je kunt ons mailen via [email protected] of bel ons op nummer 040 30 30 900. Ben je er al enigszins uit en wil je graag een prijsindicatie? Vraag dan een vrijblijvende offerte aan. In het formulier geef je de afmetingen van jouw keuken of wand door en voeg je een eventuele foto van de huidige situatie toe. Aan de hand van deze informatie krijg je binnen 3 werkdagen een vrijblijvende offerte toegestuurd, die jij op je gemak kunt bekijken.

 

3. Persoonlijk advies

Vind je het moeilijk om zelf een keuze te maken? Met zoveel mogelijkheden begrijpen we dat ook, onze adviseurs staan daarom graag voor je klaar. Zij helpen je met een eventuele kleur keuze, afbeelding of motief. Jouw eigen keuken is de beste showroom zeggen wij altijd, de lichtinval bij jou thuis is namelijk altijd anders dan in een showroom. Daarom komen we graag bij je langs om het beste advies te kunnen geven voor jouw persoonlijke situatie! We nemen hiervoor monster glas mee, zodat jij precies kunt zien hoe dit in jouw keuken of interieur zal staan.

 

4. Inmeten van jouw keuken spatwand

Ben je tevreden in je keuze, dan gaan wij de keuken inmeten. Alle afmetingen worden tot op de millimeter nauwkeurig gemeten, zodat de spatwand op maat gemaakt kan worden. Na inmeting en akkoord zit er nog maar een ding op.. wachten op de spatwand!

 

5. Plaatsing

Hoewel elk project uniek is, kun je verwachten dat de keuken spatwand na zo’n 5 tot 6 weken na bestelling klaar zal zijn. Zodra wij de spatwand binnen hebben, plannen we samen met jou een moment in waarop wij de wand komen monteren. Onze vakkundige monteurs komen langs en zetten de spatwand vast, werken deze af en zorgen ervoor dat jij tevreden bent!

 

Met volledige ontzorging van Keukenglas kun je rekenen op een naadloze en zorgeloze ervaring, van het eerste gesprek tot het bewonderen van je afgewerkte keuken spatwand. We streven ernaar om elke stap soepel te laten verlopen en om een meesterwerk te creëren dat je keuken een ongeëvenaarde uitstraling geeft. Neem vandaag nog contact met ons op en ontdek hoe we je kunnen helpen om je keuken naar nieuwe hoogten te tillen!

 

 

Optie 2: Zelf inmeten (kleine wanden)

Het inmeten van jouw keuken spatwand achter het fornuis (ca. 900 x 700 mm) zonder verdere uitsparingen is een eenvoudige taak die je zelf kunt uitvoeren. Hieronder vind je een overzicht van het proces:

 

1. Situatieschets

Voordat je begint, maak je een situatieschets van de ruimte waarin je de spatwand wilt plaatsen. Zorg ervoor dat je de afzuigkap en andere relevante elementen aangeeft.

 

2. Hoogte bepalen

  • Meet de afstand van het linker uiterste van de afzuigkap tot aan de plint of het aanrechtblad.
  • Meet de afstand van het rechter uiterste van de afzuigkap tot aan de plint of het aanrechtblad.
  • Kies de kleinste maat en trek hier 2 mm vanaf om de hoogte van de glazen spatwand te bepalen.

 

3. Breedte bepalen

Afzuigkappen van 900 mm breed hebben vaak ronde hoeken. Voor de breedte van het glas wordt meestal 897 mm / 898 mm aangehouden om rekening te houden met deze hoeken.

 

4. Voorbeeld afmetingen hoogte

Stel dat de linkerhoogte 703 mm is en de rechterhoogte 701 mm is (waarbij we 2 mm aftrekken). Dan geeft dit een hoogte van 699 mm voor de spatwand.

 

 

 

Wil jij meer weten over de mogelijkheden van een spatwand bij jou thuis? Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Eerst nog wat meer spatwand inspiratie opdoen? Dat kan. Vraag direct ons GRATIS inspiratiemagazine aan.

Volg ons ook op InstagramPinterest, TikTok en Facebook en blijf altijd op de hoogte van de leukste nieuwe trends, projecten en winacties.