Waar komt de trend glazen keukenachterwand ineens vandaan?

Vroeger was het door de grote kans op barsten niet mogelijk om een achterwand van glas te maken voor de keuken. De technieken om glas te bewerken zijn er de laatste jaren echter sterk op vooruit gegaan, waardoor we een fragiel materiaal zoals glas nu wel als achterwand in een keuken kunnen gebruiken. Glazen spatwanden worden vervaardigd uit gehard glas. Dit soort glas is bestand tegen hoge temperaturen en ongeveer vijf keer zo sterk dan normaal glas.

Bovendien stellen we vast dat consumenten ook steeds vaker uit praktische overwegingen kiezen voor glas in de keuken. Een glazen spatwand is bestand tegen vocht en vuil en heeft meestal ook geen voegen. Dit maakt dergelijke wanden makkelijk te onderhouden, wat de meeste mensen uiteraard ten zeerste appreciëren.

Ten slotte merken we ook dat consumenten steeds vaker origineel uit de hoek willen komen en sneller kiezen voor minder voor de hand liggende materialen. Een achterwand van glas in je keuken is dan ook een originele keuze, die er bovendien ook nog eens mooi uitziet!

trend glazen keukenachterwand

Terug naar FAQ

354Waar komt de trend glazen keukenachterwand ineens vandaan?https://www.keukenglas.be/faq/waar-komt-de-trend-glazen-keukenachterwand-ineens-vandaan/