• Vrijblijvende offerte
  • Advies aan huis
  • Volledig gepersonaliseerd

De ideale hoogte voor een keuken spatwand

Het kiezen van de juiste hoogte voor een spatwand in jouw keuken is cruciaal voor zowel de functionaliteit als de looks van de ruimte. Bij Keukenglas begrijpen we dat elk detail telt. In deze blog ontdek je hoe je de ideale hoogte voor jouw keukenspatwand kunt bepalen, of je nu kiest voor glas, aluminium, of magnetisch staal.

De functie van de spatwand

Een spatwand, ook wel bekend als een achterwand, beschermt de muur achter jouw kookplaat en werkbladen tegen spatten van koken en bereiden. Het is een essentieel onderdeel van elke keuken dat niet alleen functioneel moet zijn, maar ook een toevoeging geeft aan de algehele uitstraling van de keuken. Benieuwd naar de mogelijkheden van de verschillende materialen neem dan eens een kijkje op onze keuken spatwanden pagina.

Het bepalen van de ideale keuken spatwand hoogte

Standaardhoogte:
De meest gangbare hoogte voor een keuken spatwand is ongeveer 60 tot 70 centimeter. Deze hoogte biedt voldoende bescherming voor de muur achter zowel jouw kookplaat als het werkblad. Het dekt het gebied af dat het meest vatbaar is voor spatten tijdens dagelijks gebruik.

 

Volledige hoogte:
Voor een naadloze en moderne look kun je overwegen om de spatwand tot aan de onderkant van jouw bovenkastjes te laten lopen, of zelfs tot aan het plafond. Dit is niet alleen visueel erg aantrekkelijk, maar maakt het schoonmaken ook eenvoudiger. Dit ontwerp is erg nuttig in keukens zonder bovenkastjes, waarbij de keuken spatwand een echte blikvanger wordt.

Volledige hoogte keuken spatwand

 

Aangepaste hoogte:
Afhankelijk van jouw kookgewoonten en keukendesign, kun je ook kiezen voor een aangepaste hoogte. Als je bijvoorbeeld hoge potten gebruikt of vaak frituurt, kan een hogere spatwand praktischer zijn.

Aangepaste hoogte keuken spatwand

Keuken spatwanden volledig op maat

Bij Keukenglas bieden we keuken spatwanden aan volledig op maat. Zo kan je kiezen voor verschillende lengtes, hoogtes, afwerkingen (mat of glans) en materialen. Ons assortiment is rijk aan 3 verschillende soorten materialen:

Elk materiaal heeft zijn eigen voordelen en kan aangepast worden aan de stijl en de behoeften van jouw keuken.

Zo kies jij de ideale hoogte voor een keuken spatwand

De hoogte van jouw keukenspatwand speelt een erg belangrijke rol in de bescherming en uitstraling van jouw keuken. Door de juiste hoogte te kiezen, zorg je ervoor dat jouw keuken niet alleen functioneel is, maar ook visueel aantrekkelijk. Heb je hulp nodig bij het kiezen van de perfecte keuken spatwand voor jouw keuken? Neem dan contact met ons op, en ons team van experts zal je geheel vrijblijvend en met plezier assisteren.

Hoe hoog spatwand keuken