Offerte aanvragen
  • Vrijblijvende offerte
  • Advies aan huis
  • Achteraf betalen
Erg goed 69 beoordelingen
8.2

Welke kleur glas is allemaal mogelijk als achterwand in mijn keuken?

Je kan zelf de kleur van je glazen achterwand bepalen! We hebben tot wel 30.000 kleuren, bovendien zijn alle RAL- en NCS-kleuren beschikbaar!

Uiteraard is het kiezen van een kleur erg persoonlijk. Een wittint is de meest populaire kleur. Wat vind jij mooi? Ga je voor een tijdloze look met een neutrale kleur, of wil je liever een speciaal effect in je keuken door net een heel felle kleur te kiezen? Wij zijn gespecialiseerd in kleurstyling en geven je dan ook graag advies over welke kleur glas het beste past in jouw keuken!

groene keuken achterwand

Verschillende kleuren, verschillende gevoelens

Iedere kleur roept een ander gevoel op. Bovendien zijn kleuren persoonlijk en subjectief, een kleur die voor de ene persoon een bepaalde emotie oproept hoeft niet noodzakelijk hetzelfde effect te hebben op een andere persoon. Het staat wel vast dat kleuren een invloed hebben op hoe we ons voelen. Dit werd zelfs al wetenschappelijk bewezen.

Ieder kleur heeft dus een andere betekenis en invloed. Hieronder geven we je graag een overzicht van welke emoties bepaalde kleuren oproepen. Dit is echter slechts een richtlijn, maar algemeen kan je stellen dat hoe intenser de kleur is, hoe uitgesprokener de invloed op ons humeur zal zijn.

Rood

Rood is een kleur met grote aantrekkingskracht. Veel mensen zijn gevoelig voor deze kleur. Het is ongetwijfeld de kleur die het meeste emoties losmaakt. Rood wordt ook een signaalkleur genoemd (stoplichten, waarschuwingsborden, bloed, vuur, rode giftige besjes). Rood kan bovendien de bloeddruk verhogen, kan ervoor zorgen dat je hartslag de hoogte in gaat en zorgt ervoor dat de adrenaline gaat stromen. Logisch dus dat rood beschouwd wordt als de kleur van liefde en passie.

Rood wordt geassocieerd met passie, liefde, hartstocht, verlangen, warmte, energie, vrolijkheid, risico, agressie, strijdlust, vasthoudendheid en snelheid.

Blauw

In tegenstelling tot rood wordt een blauwe kleur eerder geassocieerd met een gevoel van rust, ruimte en oneindigheid. Het heeft een ontspannend en kalmerend, maar ook regulerend en verkoelend effect. Er zijn verschillende tinten blauw, zoals bijvoorbeeld donker blauw, wat erg mooi kan zijn, maar tegelijkertijd ook een beklemmend gevoel kan geven. Lichtere tinten blauw zullen dan weer eerder een ruimtelijk gevoel oproepen.

Blauw staat voor: welvaart, status, macht, waarheid, wijsheid, rust, puur, onschuld, trouw, vriendschap, goddelijkheid, oneindigheid, formeel, koel, toewijding.

Geel

Van alle kleuren is geel de kleur die het meeste licht bevat, wat ook de associatie met de zon verklaart. Geel is een opvallende kleur, die de hersenen aanzet tot waakzaamheid. Geel is de perfecte kleur om neerslachtige gevoelens tegen te gaan.

Geel staat voor: licht, leven, creativiteit, fantasie, wijsheid, intelligentie, waarschuwing, jaloezie, nieuwsgierigheid, humor, energie, vrolijkheid.

Terug naar FAQ

Vraag een offerte aan voor een glazen achtervand voor jouw keuken

Offerte aanvragen