Offerte aanvragen
  • Vrijblijvende offerte
  • Advies aan huis
  • Achteraf betalen
Erg goed 69 beoordelingen
8.2

Gehard glas geschikt als achterwand voor mijn keuken?

Gehard glas is het enige type glas dat je als achterwand in je keuken kan gebruiken, althans voor het deel achter je fornuis. De rest van de achterwand hoeft niet per se uit gehard glas te bestaan, maar om kleurverschillen te vermijden wordt dit meestal wel gedaan. De kleur van gehard glas is immers niet helemaal hetzelfde dan die van ongehard glas, dus beide soorten glas naast mekaar gebruiken levert niet altijd een mooi resultaat op.

Gehard glas kan tegen hoge temperaturen

Gehard glas is floatglas dat snel verhit wordt tot 600 graden en daarna gecontroleerd wordt afgekoeld. Hierdoor krijgt het zijn specifieke eigenschappen. Het is 4 tot 5 keer sterker dan ongehard glas, en als het toch breekt dan valt het uiteen in duizenden kleine stukjes waaraan je je niet kan snijden. In tegenstelling tot ongehard glas breekt gehard glas niet bij grote schommelingen in temperatuur.

Gehard glas kan echter niet meer bewerkt worden. Dit wil zeggen dat alle aanpassingen van de glasplaat, zoals het voorzien van uitsparingen voor stopcontacten en dergelijke, moeten gebeuren vooraleer het glas gehard wordt.

Indien je meer informatie wenst over ons gehard glas en de toepassing ervan in je eigen keuken, neem dan contact met ons op via info@keukenglas.be

l-vormige keuken lichtblauw glas achterwand

Terug naar FAQ

Vraag een offerte aan voor een glazen achtervand voor jouw keuken

Offerte aanvragen